Monday, April 14, 2014

Budak dulu dan sekarang

Hari ini aku nak share lah ngan korang pasal kerenah anak buah aku. aku kan banyak anak buah so hari ini yang terpilih ada lah anak buah aku no.hmmmm "AFIQAH" anak kak de aku ( anak sulung dia) 
bukan apa... perspective aku terhadap die orang betul2 meleset. Yelah aku tengok perkembangan budak2 sekarang so aku direct asume die orang pun sama macam tu. 

hahah.. jahat kan aku, maksu yang suke pikir buruk kat anak buah aku jer.. hahah ( xpe nak buah sendiri). Tapi alhamdulilah depan mata aku masih okey lagi, xtau lah disebalik nya. Cume bahasa die orang guna kalau kasar tu biase kot. Kalau menguris hati orang aku direct jer cakap " kalau nak cakap gunakan  otak dan hati dulu sebelum cakap" so die orang kena paham2  yang selalu kena Afiqah lah .. sebab mulut die agak tajam disitu ( maaf kan maksu yer..heheh) tapi kalau cakap dengan kawan sumpah lembut giler. 
tapi aku bangga dengan pika sekarang ini, makin besar makin matang dan dah berubah sikit.

 Bukan masa aku aktive  jadi supir die amik die dari sekolah, aku terdengar perbualan die orang ke arah islamic sikit. Buat maksu awak ini terasa malu dan segan sikit . heheh Pika akan berbual dengan kawan die aina (waktu balik tumpang pika, pergi sekolah pika tumpang dia) (ayat maksu jadi sekma) 

die orang selalu berborak tentang para2 nabi dan rasul . kadang2 aku lupa cerita kisah tu bile die orang cerita balik aku teringat kembali.  kalau die orang tak borak2 kisah nabi , dosa dan pahala, bila pintu taubat tertutup lah.. cerita tentang dalam syurga .. ( die orang akan borak dalam kereta sehingga sampi rumah aina) 
ada satu tahap tu aku terasa sangat malu dan sedih bila kawan pika tanya dekat pika 

Aina : Nanti saya masuk syurga tak?? 

wah korang nya topic gerun aku dengar weii...

tapi kalau pika jumpa Adibah (anak along ) mesti die orang cerita tentang sekolah terutama subject bahasa arab, xpon ustazah atau ustaz die orang . ( die orang nak jumpa antar satu sama lean memang payah semua aktive kat sekolah) 

kalau jumpa nabila.. macam tak borak sangat sebab setiap kali nabila datang mesti bawak labibah so semua tertumpu kat labibah. Pika dok bila die study xpon hafal ayat, macam tak bercakap jer semenjak besar ini. 

okey2 cerita pika setakat itu sahaja.. kalau dia baca mesti kembang .. walah teman gaduh aku tu... 
xpe ape2 pun gaduh ngan die aku akan pastikan aku akan menang ... :) 
bahhaaaa....


Tuesday, April 8, 2014

Kecelaruan


dah lama betul aku xtengok blog semenjak ada phone changgih nie semua aku tinggalkan,ibarat kacang lupakan kulit sekarang.Bukak fb sekadar nak check siape kawin, pic kawin orang "yang ada terselit pic aku" tu aku tengok.. pastu tutup.. tak pon tengok video2 lawak... dah bosan.. niat nak tutup sebab nak direct pakai IG jer... tapi disebabkan 100% member FB aku yang ada IG 50% jer macam susah... nak tengok pic.. 
kalo pas amik pic beramai2 ..whatsapp tak pon wechat jer.. ahha sungguh teknologi ... 
phone aku dah nak hag... banyok benor gambor.... okey2 balik cerita asal.. 

Kecelaruaan bermula.. pabila ... kan aku "tak mo bercinta" so strategic aku layan semua kekawan.. kalau rasa sesuai ajak bincang terus kawin.. "gelojoh sungguh" bukan apa umur aku pun dah mula nak masuk 2@ dah so... kena lah aku menjadi gelojoh serius mencari pasangan...bahaaaaaa... pilihan atau pun calon dah ada... tapi xshort list kan... hahah Budget jer walhal nanado..cuma dan pabila (ayat..) emak mula membunga suka kat someone tu..(habis terbang semua anak2 kawan die yang die dah short list kan aritu...  mak aku memang risau anak die kawin lambat..walhal akk-akk aku semua kawin umur 27 taun... ) dan some one eh x some two cuba aku dekat kan dengan diri aku dan family tu, macam tak dapat approval jer :( 

Yelah dah try shortlist kan pilihan suh mak dan ayah pilihkan tapi die(mak aku..ayah aku on jer) still nak pilih yang dia kat someone tu... bukan aku xkenal budak tu ..kenal sangat .. mak aku kenal budak tu sebab budak tu kawan aku jugak.. tapi dah penat r.. dalam masa 5 bulan jadi perigi yang kerja timba, sekali tanah dah jumpe timba yang die suke... Imagenasi thinggii benor...

Mak pulak cakap " kadang2 kita tak nampak yang die ada depan mata"  
kalau aku choose budak tu confirm dapat cop mohor ... tapi masalah nya kan... betul ke budak tu suke aku.. nak amik aku jadi orang rumah die ( O_o) bahhaaaa... 

hmm.. okey aku tak de mood naik taip macam dah... saje jer test jari nak taip tanpa tengok .. menjadi idakk .. baiii 

Friday, February 21, 2014

Perfume Branded Ori dan Murah2_Part_2


apa tunggu lagi kekawan... Moh lah kita.... dan jomm... 
RM120 Sahaja 

Pelikan.... 
apa yang nak dipelikan.... 
Ini benar .... 




List2 perfume yang ada... selagi stok masih ada...













Perfume Branded Ori dan Murah2

 
okey hari ini aku tak nak cerita sangat just nak nak buat promotion sikit.. yelah nak cari duit poket lebih kan .. sesiapa yang pengemar minyak wangi brand akan tetapi tidak cukup duit boleh cari saya... 
okey macam-macam jenis ada...
Inform jer korang nak yang mana satu... :) 
Harga RM120 ( kecuali sabah/sarawak) sahaja untuk
100ml/75ml/50ml....
 kenapa murah sangat?? Perfume ini ori tapi dah di reject disebabkan kesilapan kecik sahaja.. 
Quality die dan bau die 100% sama .... 
Jangan ragu2.... 
yang aku upload adalah separuh dari pada nya.... 
nanti aku aku upload lagi... list and pic..
selamat ber shopping... :) 
Pre-Odrer pada - Selasa - Ahad.... 
Barang akan di pos pada hari khamis 
RM 120 ( semenanjung ) RM130 (sabah/sarawak)
Boleh rujuk Instagram saya : PBongsu.