Monday, August 25, 2014

Geng Jengka raya

 Makaii.. lama bebenor aku tak hapdate blog... nasib baik password ingat... 
sorry lah ye... ada sebab2 aku tak hupdate... 
1. Gambor tak dok ( malas nak keluarkan handset sebenarnya.. lagi satu kalau aku amik pic mesti terselit gambor aku pastu hasil gambor tu mesti ada sesorang yang bersaiz godzila dalam pic tu..aku lah tu) 
2. Tak ada mood nak hupdate ( Malas sebenarnya) 
so harini rajin sikit biler ada pic nak dikongsikan 
Pada 23/08/2014 bersamaan 27 Syawal umah dayah ada buat open house. 
Al kisah nya semua nak berjumpe sebab dah lama tak jumpe... walapun bilangan kami tak seramai mana pon...walapun tak ramai 5 orang rumah dayah dah macam 24 orang jer... havoc nya... 
rindu lah suasana dulu... ngah cube kumpulkan kawan2 kelas ini 
mood malas dah sampi... sat agi aku sambong taip
layan pic 
Rome-mate Part 2



 ex-Rome-mate (dah risik,single,dah kawin anak 1)



Hud Main mate Pulek dia 


sampi rumah dayah tuju meja dulu... lapau 

    fokus betul semua dengar mak nazirah bercakap.... 




 Geng Kelas UiTM_batch2007_Budak kelas B
(dari kiri depan duduk bawah : Fatin ,Enna )
(dari kiri depan duduk atas kerusi: Tuan blog,Naz, daya, Hud)


 Masih lagi sopan dan ayu... 
Okey dah mula dah..


Ngorat hud untuk untie lah yer...






usha cari kan jodoh hud... Boleh kan ummi Enna





 Boleh dikategori Photo Keluarga


Hopefully lepas ini leh kumpul kan semua budak2 kelas perempuan bukan ramai mana pun 8orang jer... 
kalau korang baca terjumpe blog ini kan.. aku harap nanti kita ramai2 berkumpul 
nak lagi kenangan2.. gelak tawa yang mengegarkan setiap block komplek siswi yang pernah kami huni...
segala cerita seram, suka duka,gaduh,ngis, gembira, berhijrah bilik ke bilik tu study, mandrin night, 
semua tak dapat nak luputkan dalam ingatan.. semua masih untuh dalam ingatan walapun banyak virus dah mula menular untuk memakan kenangan manis dan keseronokan yang tak dapat diulangi lagi... 
#LOVEUITMJENGKGIRL
#HIDAYAH<U>#IDAYU<I>#FATIN<T>#AINNA<M>#NAZIRAH<J>#MARDIAH<E> #MARHAMAH<N>#NURUL<G>#NORITA<K>#AKU<A>

Tuesday, July 22, 2014

Gaza dibedil & MH17 ditembak & MH370 tak jumpa lagi

Kisah 1
Walapun bukan ahli keluarga terbabit ( secara mata kasar) hati aku tetap sedih dan tak mampu nak dengar lagi berita, apa tah lagi ahli keluarga yang kena hadapi. Aku sekarang macam tak sanggup nak bukak facebook sebab dekat facebook aku ada like page Aman Palestin Official 
setiap hari ( setiap saat ) die orang update perkembangan tentang gaza kadang2 new tu ada yang 2 3 tentenra israel mati tapi berpuluh2 kanak2 mati terkena bedilan oleh tentera israel yang kejam. Ya allah memang tak ada kekuatan aku nak tengok sekarang, aku hanya mampu berdoa pada allah supaya mereka semua diberi keadilan.. Agama islam adalah agama allah.. tidak mungkin allah nak biarkan umat nya terseksa. 

Pada reader2 (walapun hati ini terasa tak ada sesiap yang baca tapi aku tau dalam berjuta2 manusia mungkin 5 atau 10 ada yang baca :) ) mari lah kita berdoa pada allah supaya allah turun kan bantuan kepada gaza sekiranya mereka dipihak yang benar dan beri lah pertunjuk kepada israel sekiranya mereka dipihak yang salah agar mereka berhenti untuk melakukan banyak pembunuhan lagi... 

#Prayfor Aman Palestin 

Kisah 2

Cerita MH370 atau bangkai mahupun update tentang MH370 masih dalam keadaan kabur, masih lagi gagal mendapat jawapan kemana hilangnya MH370 malaysia digemparkan lagi dengan berita yang sangat pahit mahu ditelan MH17 terhempas di Ukraine. Allah besar nya dugaan rakyat malaysia nak hadapi. 
walapun bukan ahli keluarga tapi kita sama2 dapat merasa apa perasan mereka semua apabila orang yang kita sayang pergi buat selama2nya menjelang raya kan tiba . Pasti perasaan kita hiba. Bukan kemalangan kecil2 walahal kapal terbang dibedil dan kemudian meletup diudara kemudian terhempas. 
paling aku sayu dang sedih sangat untuk  6 sekeluarga yang berhajat nak berhijarh kemalaysia setelah merantau dinegara orang selama 3 tahun. nak aku detail kan aku dah tak sanggup. Hanya al fatihah aku sedekahkan untuk mereka yang beragama islam. 
aku doakan semua ahli keluarga MH17 dan MH370 tabah dan diberi kesabaran dan kekuatan untuk hadapi dugaan paling besar ini. 


#pray for MH370 #PrayforMH17 al-fatihah... 

Monday, June 23, 2014

Mood Final exam kunjung jua

ayat nak berganda jer.. aku pon tak tahu... makin dekat tarikh exam makin kuat darah gemuruh aku datang... hidup tak tentu hal... rase nya makan aku xmampu ( menipu lah sangat) otak aku sekarang nak jer kawin.. bahaa.. bahana exam punya pasal sampi pikir nak kawin... nanti kalau dah nak kawin aku cakap nak exam jer... 
disebabkan mood seram sejuk dengan exam aku memuncahkan2 tinggi hari ini kerja aku semua serbi tak kena...sebab 

1. Lepas minum air aku lupa nak tutup botol pastu aku t'letak botol atas riba ... boleh bayang kan air tu tumpah ... nasib baik muncung botol tu kan hujung lutut... 

2. Aku blur vs sangat2 blur vs pekak... orang cakap lean aku dengar lean 

3. makanan orang makan terasa pedas gila .. aku selamba jer hirup tomyam macam minum sirap limau ... 

bila buat kerja dah penat, aku p lah ajar junior officemate ( kza cuti bersalin so anak buah die ganti sementara)  mood ajar ada.. agak sopan santu a.k.a membuli pon ada... 

bagi budak ini cuak... pastu jadi blur macam aku hari ini...
dah lah budak tu kerja nya berlambak2 ... aku p kacau tanya benda mengarut2 (pasal kerja jer) 
wal hal kerja aku sendiri pon banyak ada hati kacau orang , buku labor eco bawak masa pergi kerja .. tapi tak sempat jugak aku mengadap nya... aishhh pening2 ... 

Biler lah aku nak abis berlajar ini .. weiii serius aku betul2 penat dan letih.. cume aku suka tengok orang belajar... kalau boleh aku nak belajar tak mau assignment tak mau test ... nak final exam jer... sebab final exam lah sebenarnya favorite part aku ketika belajar.. suka assignmnet dan test tu hanya propa jer... 
tapi sebenar nya aku suka sangat final exam... Puas ... rase ringgan jer kepala hotak nie ( bile dh jawab exam) ...

bayangkan korang study 2-3 pagi xtdo sampai seminggu atau 2-3 minggu , pastu  sana sini hangkot buku , buat study group, buat soalan past sem... biler time exam paling syok berdebar2 nak bukak soalan ... 
bile dah habis jawab lega memang tidak ada tandingan nya walapun markah kita tu A+ ... tak xpon Z+. 

Okey dah merepek.. ky bye 
  
 

Monday, June 16, 2014

KL International Hijab Festa

sabtu lepas aku serta ahli2 wanita bertudung cuci mata ( cuci mata ke cuci duit) dekat PWTC to support program KL International Hijab Festa 
nak dikatakan aku rebat tudung tak ada lah sangat sebab kat sana banyak tak berkenan walapun ada yang limited edition. aku tak ada lah cari limited2 ini..walapun aku ini  jenis versi kurang gemar pakai selendang sama corak dengan orang lean... ( sama corak sama warna pulak tu ) kalau aku ada pakwe atau pon suami  macam tak jer nak sama2 color ini... (tapi tersama apa leh buat) memang sweet tapi haku... ( hakikat teringin nak pakai sama2 tapi aku geli... nanti kawin baru aku belajor yer)tapi kalau nak pakai semasa perempuan ini malu pulak aku rase.... hahah.. korang bayang kan lah tudung corak daun paku pakis(kott ) yang sekarang ramai giler orang  pakai  termasuk aku sendiri ( tapi aku pakai time opis jer sebab budak opis jarang ada selendang yang macam tu) luar akan dielakan pakai selendang tu..sambung cerita asal balik 
aku cari yang murah2 jer... semua harga RM 45 keatas... aku malas nak pegang ada yang murah mata aku tak berkenan pulak..
Nasib baik lah si leuniey natasha ada jual wide shawl warna pestal... disitu jer aku shopping sakan... 
sorang rembat dalam 6 helai tudung .. Murah ke? biase jer.. tapi disebabkan aku sedang berpikir nak menapak dekat jalan tar tu semata2 nak cari tudung macam tak jer... macam malas jer.. so baik aku sopping sekarang.. memang aku ada cakap gaji kali ini aku habiskan untuk sopping raya jer.. gaji bulan depan buat simpan tok benda2 lean ( melancong ke, beli iphone ke... tengok lah macam mana last2 aku sumbat semua kat TH jer tu.. tengok lah nanti) 
 tapi kalau nak pergi beli tudung time vendor .. sebab kata anak buah si Akila dia cakap situ lagi banyak murah dan santik2 .... sesuai umur remaja tua macam aku ini... ahhahah 
itu jer nak upload gambar macam malas... ada kat IG dan whatsapp berlambak2.. nak upload malas.. so korang baca jer lah yer... 

key bye ...