Wednesday, November 5, 2014

Takot

Agak dah lama tak update... Bukan disebab apa.. tak ada idea nak taip apa.. lagi sekarang kemelut otak aku.. adoiii.. 

sekarang ini perasaan takut selalu timbul kat dalam diri.. Bukan takut kat ulat gonggok , lipas dan rakan2 mereka yang lean serta ini pon bukan takut hantu ( memang takot pon) tapi takot kali pon aku tak tahu nak takot apa.. takut pada diri sendiri ke apa ke.. ( nak mati ke aku ini , takot alam mati kot) 

sebenarnya aku takut pada satu pekara kadang2 menyeramkan kau.. "kawin" 
"Apa!!! kau takut pada kawin, orang lean seronok kau takot 100%"
Hoii aku bukan takut yang cerita malam2 (atau lebih senang cerita dalam bilik)  tapi aku takut sangat 
boleh ke ?? 
Boleh ke aku bangun pagi2 pastu sediakan sarapan pagi??? 
Boleh ke aku balik kerja terus belari kejar periuk terus masak tok suami???
Boleh ke lepas masak2 pastu kemas rumah , sental jamban bilik mandi , lipat kawin dan segala2 aktivity rumah??
Boleh ke aku jage laki aku dengan baik?? 
kalau dah ada anak boleh ke aku jage anak aku??? 
kalau budak tu ngis aku nak past kan kat siape?? (mcm sllu bt)
boleh ke?? Boleh ke??? 

benda ini aku paling terketak2 takut tau.. Tangunggjawab besak naa... 
life aku sekarang syok... leh enjoin 24hours... xpyh pening2 kepala pikir pasal diri orang lean... pikir diri sendiri apa yang dah buat dan apa yang nak buat... 
Nak cari live sendiri... kuar jln2 ngok wayang , jln2, buat pekara paling jahat..dan serta enjoi semua yang best2. pening oo... risau aku.. 

pada bakal2 calon kalau terbaca bukan xmo kawin nak kawin weiiii tapi insya allah boleh kot sy bt least kt atas and be the more that bass ( eh tu lagu ) *list... 

insya allah...
 

Friday, September 19, 2014

My Mission 2014 on the way to achieve

tajuk nak orang putih jer:) 
sempat aku nak taip... walapun ada beberapa minit lagi aku nak balik.
oky sekarang ini dah masuk pertengahan bulan 9.. so ada lagi 3 bulan setengah lagi nak masuk tahun 2015. 
so (berapa banyak so dahh) korang punya azam 2014 amacam ha??? 
kali ini azam 2014 aku timing nya lari sangat ... semalam aku p review balik azam 2014 rope nya aku nya azam untuk turunkan berat badan yang patut aku capai adalah bulan 35-45 Kg... 
sekarang dah bulan 9 sempat aishhh.... tapi tak pe.. aku tahu setiap apa yang aku nak buat adalah misi idup aku... (ayat dah putar belit dah), walapun lari timing insya allah akan aku cuba dapatkan berat aku 45kg.. Semalam aku p timbang so aku nak cicah 45Kg aku wajib kurangan kan 6kg lagi... Insya allah usha tangga kejayaan. 
Kalau ada pembaca yang dah baca azam 2014 aku yang aku tanam akhir tahun lepas ( sebenarnya misi) lah leh tahu apa yang aku ingin kan dalam jangke masa 5 tahun akan datang :) 

Misi pertama : aku kena start balik tahun depan sebab dah banyak terguna dek bayar yuran 
Misi kedua : aku tak ingat xsilap pasal aku kena ada rumah sebelum 27 tahun ... ( ikut tarikh lari naa...) 
Misi ketiga : mungkin bab kurus kot.. yang konon2 aku nak capai berat badan aku 35-45kg ( gile doh) 

nak nasihat sikit lah kan... tak kira lah kau nak buat apa sahaja perlukan usha dan nekad  yang kuat...
ke tepikan apa orang cakap,caci, kutuk, comment apa2 yang menyakitkan hati or apa sahaja .. kau jadiakn tu sebagai cabar kau... yang berjaya kau bukan nya orang tu.. ( tapi kalau cacian tu boleh jadikan nasihat tu amik lah jangan pulak kau ignore... means kau kena pandai amik message yang orang sampai kan ) . dan satu lagi usha dan nekad tu biar lah jalan yang betul... 

Contoh :-
kau nak kaya cepat pastu kau nekad dan usha iaitu 'rompak bank" situ memang nampak usha kau tapi usha tu mendorong kau dalam kesusahan .. 

pastu kalau korang dikalangan berisi macam aku, pastu orang cakap gemuk nya kau ini 
"jangan pulak kau pi ngis kuat2 or tarik muka.. kau mengaku jer kau gemuk pastu apa lagi dah tau kau kena kutuk pastu kau  buktikan pada dunia yang kau boleh kurus" (amboi dunia mak nyah ) 

sama jugak dengan kau kerja ke apa ke.. orang cakap kau ini kerja siang malam atau lean2 (kira mengutukan kan kau ) kau ia kan jer dan kemudian kau bukti kan pada orang yang dia orang cakap tu 100% salah... hahahah pandai tak mak jemah bagi nasihat.. 

kalau bab jodoh pandai2 sendiri lah.. ahahahsahahah 



Thursday, September 18, 2014

Aku seorang yang Sombong ??

Tibe2 aku teringat dan nak sangat taip short entry tentang "sombong" 
Pernah orang cakap belakang (yang aku dengar ) dan ada yang cakap depan2 yang aku ini sombong...
Aku pon tak tahu sombong tahap mana yer.. yang aku tahu , jenis aku non stop bercakap..lagi2 orang kenal rapat ke tak rapat ke.. mulut aku sentiase nak cakap lantok ler orang nak cakap aku ini mulut murai... 
tapi jugak golongan yang menyatakan "kalau orang tu tak kenal kau memang orang tu  tak tahu kau ini riuah orang nya, tengok macam sombong" 
choii.. mana ada sombong.. kalau aku tak kenal orang tak kan aku tiba2 nak cakap "awak sihat" ," awak dah makan" macam sawan nyamuk adis pulak kan. Setakat senyum yang manis ini :) ada lah aku lemparkan pada yang aku kenal muka mungkin tak tahu nama atau pon orang yang pandang aku dia senyum aku senyum... kang tiba2 aku tersenyum pulak tu ada bini pengsan aku nanti... 

HA!! 
aku tahu kenapa salah satu sebab 
aku ini rabun jauh , kalau korang jauh dari aku mana aku nampak muka yang aku nampak tubuh manusia.. mata idung mulut semua kabur.. so bile kes macam tu tak akan aku senyum atau pon tegur kang kalau aku guna khidmat mata yang rabun ini tak pasal2 aku tegur orang yang tak kenal.. Malu nanti... 
kalau korang terpacak depan aku baru aku nampak clean and clear .. 
so lepas ini pada sesiap yang nampak (kira kenal aku dan aku kenal korang ) pastu aku buat sardin jer tak tegur korang means kau tak nampak korang... aku ini hantu lupa... kadang2 jer ak ingat nak sumbat leans dalam mata... 


ehheheh oky... 

Monday, August 25, 2014

Geng Jengka raya

 Makaii.. lama bebenor aku tak hapdate blog... nasib baik password ingat... 
sorry lah ye... ada sebab2 aku tak hupdate... 
1. Gambor tak dok ( malas nak keluarkan handset sebenarnya.. lagi satu kalau aku amik pic mesti terselit gambor aku pastu hasil gambor tu mesti ada sesorang yang bersaiz godzila dalam pic tu..aku lah tu) 
2. Tak ada mood nak hupdate ( Malas sebenarnya) 
so harini rajin sikit biler ada pic nak dikongsikan 
Pada 23/08/2014 bersamaan 27 Syawal umah dayah ada buat open house. 
Al kisah nya semua nak berjumpe sebab dah lama tak jumpe... walapun bilangan kami tak seramai mana pon...walapun tak ramai 5 orang rumah dayah dah macam 24 orang jer... havoc nya... 
rindu lah suasana dulu... ngah cube kumpulkan kawan2 kelas ini 
mood malas dah sampi... sat agi aku sambong taip
layan pic 
Rome-mate Part 2



 ex-Rome-mate (dah risik,single,dah kawin anak 1)



Hud Main mate Pulek dia 


sampi rumah dayah tuju meja dulu... lapau 

    fokus betul semua dengar mak nazirah bercakap.... 




 Geng Kelas UiTM_batch2007_Budak kelas B
(dari kiri depan duduk bawah : Fatin ,Enna )
(dari kiri depan duduk atas kerusi: Tuan blog,Naz, daya, Hud)


 Masih lagi sopan dan ayu... 
Okey dah mula dah..


Ngorat hud untuk untie lah yer...






usha cari kan jodoh hud... Boleh kan ummi Enna





 Boleh dikategori Photo Keluarga


Hopefully lepas ini leh kumpul kan semua budak2 kelas perempuan bukan ramai mana pun 8orang jer... 
kalau korang baca terjumpe blog ini kan.. aku harap nanti kita ramai2 berkumpul 
nak lagi kenangan2.. gelak tawa yang mengegarkan setiap block komplek siswi yang pernah kami huni...
segala cerita seram, suka duka,gaduh,ngis, gembira, berhijrah bilik ke bilik tu study, mandrin night, 
semua tak dapat nak luputkan dalam ingatan.. semua masih untuh dalam ingatan walapun banyak virus dah mula menular untuk memakan kenangan manis dan keseronokan yang tak dapat diulangi lagi... 
#LOVEUITMJENGKGIRL
#HIDAYAH<U>#IDAYU<I>#FATIN<T>#AINNA<M>#NAZIRAH<J>#MARDIAH<E> #MARHAMAH<N>#NURUL<G>#NORITA<K>#AKU<A>