Wednesday, January 13, 2016

Bercinta Lepas Kawin


Apa erk pendapat korang tentang bercinta lepas kawin. Kira ko xkenal lelaki tu lepas tu ko kawin. 
Nak cakap paksaan macam tak tapi kau buat tu seolah2 kau rela kan benda tu berlaku. 
korang ada pandangan tak. 

Pernah terjadi tak pada dunia zaman sekarang. Orang dulu macam dah biasa dengar. Tapi orang sekarang macam tak pernah plak aku dengar.. 

Seronok ke erk?? Sweet sangat ke?? Boleh percaya ke pada pasangan tu??? 
Rupa paras tu macam tak beberapa penting plak (eh tu pada aku) sebab taste aku orang kata pelik. 
Yelah aku berminat pada yang berkulit gelap. Kulit puith2 nie kurang sikit berminat. 
aku angap orang kulit putih ini ala2 poyo and control macho or cantik sebab dia putih and cantik. yeke idak 
itam manis kan manis.. hahah 

kalau bercinta lepas kawin mean ibu bapa yang carikan categories hanak mak ke??

kalausweetakunaktry 

Monday, December 7, 2015

Tunku Abdul Jalil - Al Fatihah

Sama2 kita sediakan Al fatihah dan selawat kepada junjugan Nabi Muhammad kita. Dan kita tidak lupa yang sahabat2,saudara2 seislam,keluarga2 kita yang berjuang dbumi untuk kebahagian diakhirt yang telah meninggalkan kita selama nya. Tidak lupa jugak dekat Tunku Abdul Jalil 05/12/2015. Moga roh ditempat kan dikalangan orang2 beriman dan bertemu Bidadari syurga, juga ayah&bonda kelak. 

Aku turut terkesan sebab orang pertama aku stalk Insta adalah insta Arwah sebab terhibur dengan perangi dia cuma dalam beberapa bulan sebelum ini dia kurang aktive update. Bukan apa seronok tengok satu2 keluarga diraja yang rapat dan akrab. Bergurau senda, tengok mcam happy (TJ) membawa seri dalam family sultan johor. Tapi allah lebih sayangkan dia.. Mungkin cara ini dapat menghilangkan rasa sakit dia, dan bagi dia b'rehat dari menahan kesakitan yang kita tak tahu rasa macam mana. 

Walapun jenis aku nie kalau nak stalk memilih skit kalau yang lelaki kalau putih2 nie aku macam  lambat sikit lah.. walapun boleh jer selalu stalk tunku idris or tunku iman selalu tapi taste aku pada yang berkulit gelap so account Insta diorang jarang aku tengok kecuali Arwah Tunku Jalil & faizdickie. Kalau arwah x updated apa2 sekali pun aku scroll yang lama2 mula dari page. (walapuntaktahusiapayangpost)

Takziah saya ucapkan kepada seluruh ahli keluarga kerabat johor serta bangsa johor diatas kehilangan Putra Raja yang Humble dan terbaik. Sama2 kita doakan roh arwah ditempatkan dikalangan orang beriman dan disyurga kelak

Insta arwah dah tak ada.. so 1st place saya stalk lara alana .. hehehe

#matiitupasti

Monday, November 16, 2015

2015 dah bye bye dah_part 1

Pejam celik pejam celik 2015 dah nak bla dari kita dah...walaupun terasa lama tapi sebenarnya kejap jer..
Banyak benda aku lalui dalam masa 2015 iini.. 
Memorie 2015 by month ( yg ingat)

Jan 2015 
05/01/2015 -  Final Exam for final year 1st paper for Final Paper ( IR) 
09/01/2015 - Date of My VIVA (Presentation My Thesis)
12/01/2015 -  Submit Full & Complete Report ( Thesis Degree) 
( J satisfactions among MTK staff)  
16/01/2015 -  Last Paper for Degree of Final Year 
Pastu the end of month hantar orang tu balik india sebab dia jealous kita dah abis degree. 
Feb 2015 
tak ada yang best sangat kot... setakat birthday kawan2..kawan2 kawen..
tapi 
13/02/2015 - Arwah Tok Guru Nik Aziz meninggal dunia ( Al fatihah) satu kehilangan besar. 
dapat loket mas dari umie 
March 2015 
setakat birthday kawan2 and kawan kawen jer kot.. 
bulan 3 tak ingat sangat lah... 
April 2015 
10/04/2015 Result Konvo aku keluar... Duit
Dapat Wish dari dia dari nun jauh sana... 
25/04/2015 - Nepal gempa bumi... 
28/04/2015 - aku perang besar dengan dia, sebab dia nak jadi sukarelawan Nepal dengan That Girl
29/04/2015 - (Kot) Receive Message dkt Skype " It's Over ". xngis , xrase apa2 pun dah biase..dah kebal
May 2015
01/05/2015 - Holiday P Langkawi 
05/05/2015 - Kena demam campak
12 /05 / 2015 Offical Degree HR Holder . My Graduation date.  
20/05/2015 - Kiko tinggal kan aku.. sumpah sedih gila.. Sedih dengan keadaan dia..Time type nie terbayang keadaan kiko. 
23/05/2015 Umie bagi sebentuk cincin ( Materialistic btul aku nie ), umie nak discuss dengan mak tapi aku tak bagi sebab dah 'It's Over"
nanti aku sambung ..heehehh 
 

Tuesday, October 27, 2015

Mandrin_Wo ai ni


Entah kenapa semangat dekat Mandrin tu datang sejak malam tadi.. Banyak jugak perkataan berlegar2 dalam kepala ini. tapi satu perkataan yang aku teringat sampai sekarang "wo ai ni" aku dapat .. tapi aku xsure benda tu tuju dekat diri aku atau sekadar pentanyaa soalan. Mase tu memang jujur aku cakap dalam keadaan aku tengah tolong kawan so aku tak perasaan benda tu.. walhal aku cari gak benda tu dekat kertas.. tapi tak jumpa. Mungkin aku perasaan kot. 

pekara kedua aku ingat bab mandrin tu (aisshhh awal teringat2 palk suara yang bertanya perkataan tu.. ish222 padam2 mungkin dia dah ada kekasih hati)  buat video mandrin time diploma. 
sangat menarik wei. time tu terasa bangga pon ada kira aku ngah buat filem walapun penulis skrip dan pengarah dia orang laen, tapi bangga sebab aku pernah buat dari satu video pendek dialog sehingga jadi sebuah cerita pendek lah.. time tu memang bangga lah.. 
cakap cina lah (bahasa kasar nya), walapun wo ai ni sikit jer aku ingat setakat basic jer aku ingat, tak pernah apply pon kat tempat kerja, walapun ada seorang staff cina, dia cakap punya lah laju ada curtain word jer aku paham...(cheitt nak belagak lah tu) tapi kira nak bangga ada jugak lah.. 

Masa degree xberapa nak syok.. sebab kelam kabut.. buat paling simple. Sebab mase degree aku pengarah and penulis skrip. bukan aku yang buat video tu. So tak rase nak nikmat. Just enjoin dengan kekawan cume istimewa nya location shooting dia jauh lah. Tapi aku yang buat video tu baru rase best kot.. sebab aku memang sejenis suka gadget2 or edit2 nie.. tapi bukan aku buat so macam jadi serious jer bila jadi pengarah. Tapi time degree paling kelakar... paling kelam kabut... and paling kecoh

tapi aku teringgin nak amik kelas mandrin lagi.. sebab belajar benda baru jugak kan..