Monday, April 4, 2016

4th Date

Hoiii kejap nya korang dah 4th date. Cepat sangat tu. 2nd date 29/01/2016 Pizza.. dia suka buat surprise... 
Kami date jarang aku balik tangan kosong. sebelum aku masuk kisah date ke 4kami aku cerita kisah yang buat aku sedikit cair... 
Dia ini dulu belajar dekat jepun 1 tahun... so dia tahu lh cakap tradisional jepun yang basic2 kot... 
so before and start our conversation on whatsapp mesti ada perkataan jepun dia bagi.. 
pada satu malam .. ala2 aku merajuk kejap lah entah apa pasal malam tu gedik nak merajuk pastu dia bagi ayat . tapi seingat aku pasal siapa lagi kuit ( qaisara ke aku) masa tu aku kat bidor kenduri cukur jambul qaisara. pastu dia bagi ini
"sekai ni hitoysu dake no hana"

aku apa lagi setiap ayat jepun kuar dekat skrin hanset mula lah aku cari en google... so aku google dan pak cik google cakap maksud ayat atas 
" the one and only flower in the world"

Time tu konon tak tahu nak respond walapun aku dah cair macam ais batu kena matahari... 
aku google lagi ... ada lagu...mujur aku tak paham... 
masuk balik alkisah date kami.. tak kan nak bawak cerita kan pasal date aku kan ,,, date ke 09/02/2016
dekat setia city mall. Yang tak boleh tahan dia ajak gi soul garden.. Dah macam buaya aku pelahap semua makanan... Dia senyum and gelak2 tengok aku.. kuang ajor disitu yer.... aku geram.. heheheheh geram aku oky.. mesti dalam hati dia ada cakap ya allah ini manusia ke buaya... lantak lah.. kalau kami kawen tak pengsan dia tengok aku makan.. walapun makan macam siput tapi boleh masuk kadar yang banyak...
masa balik dalam kereta tiba2 dia cakap nak tengok tapak tangan aku.. so dengan blur dan ala2 korea nya aku tunjuk caaaaaa
and dia bagi aku satu keychain eth patung apa tapi salah satu kartoon anime. 
boleh catgori dia ini ala2 romtik gak.. sebab aku nak duduk dia tarik aku kerusi.. haiii i is pemalu.... date ke 4 cepat2 aku dapat kan kerusi... eheheheheheheheheheheheheheh
tapi tu lah surprise lain plakkkk..
tq awak... buat lagi tau..pas ini send lah bunga ke apa ke

Monday, March 28, 2016

1st call and 1st meet

Pantas kan aku... Nampak tak aku dah macam orang gatal dekat situ yelah... baru dirisik terus mengedik bahhhhaaaa....... 
16/01/2016 Sabtu 
Area puku 9.30 malam dia 1st time call aku. Okey saje lah nak megelabh sekejap kan... tapi megelabah aku tu tak beberapa menjadi lah kan... Nervous je jadi 1st  kat dalam kepala otak ini. 
17/01/2016 ahad 
Acik asiah datang lagi.. kuge si dia nak datang... Waiittttttttttttttt 
aku belum deal nak jumpa lagi... so sabar yer... Baru ws and main teka teki... 
23/01/2016 1st date 
Peal aku macam biasa datang lewat 30 minit. Perjanjian jumpa pukul 2.30 Petang dekat pak ali seksyen 13. tapi aku sampai pukul 3.. hokey .. sebab aku sesat... sesat tempat sendiri... malu weiii
my 1st meet aku lah manusia paling banyak bercakap. Non stop weiii tak berhenti2 aku cakap... 
Dia ini dikatakan seorang yang amat pemalu dan dalam keluarga dia lah yang paling tak banyak bercakap. 
1st Meeting not surprise lah sangat sebab aku dah syak yang dia nak bagi aku something 
1st present dia bagi aku Bear merah.... 

Dirisik tapi tak ada jawapan lagi

 Tajuk dia memang terbaik... heheh hokey more serius. Masa hari kejadian mak aku manusia paling blur sekali yelah kan. yelah tiba2 kan, so yang terlepas dari mulut mak aku hanya 3 hari je tempuh ,nanti aku akan inform sendiri dengan abg umar apa result aku.
Hari ketiga 
Aku plak manusia paling blur sekali time tu.. senang kata tak tahu apa2 lah kan. memang lah pernah terlepas dari mulut puaka aku ini, yang aku dah serik nak bercintan cintun mencari2 bagi and nak suruh mak cari lepas somebody tu terbang jauh dari aku, masa tu plak seolah2 doa aku termakbul sekiranya dia bukan jodoh aku jauh kan ia dari aku and udatang kan sesorang yang kau tetapkan ia pada ku. 
Dengan lemah gemalai nya aku pun ws abg umar, aku okey ke tak , tapi tak de lah aku terus send kata saya terima.. aku ada syarat utama yang aku kena kan. 
Syarat 1
aku nak lah jumpa dia dulu. pastu tengok macam mana (nak survey dulu ada mata tak, ada kaki tak, kalau putih aku reject...kahkahakah statement berani mati) dan kemudian akan aku inform sama ada aku setuju atau tak. rasa nya lah.. eh lupa plak jap bukak whatsapp..terpakse aku scroll ws nya
'' utk case ari ahd aritu..walapun cma orang terakhir yang tahu dari mak ayah dan kakak.. Bongsu suka dipinggirkan :'(
cma it's oky..while cma xde kawan dengan orang laen dengan serius ..tapi 
ada satu syarat. Cma nak jumpa dia tlbh dahulu .Simple and small jer my syarat. and pastu cma serah yang atas n ayah mak dan kemudian insya allah akan inform kptsn dari phk kami.
abg umar dah infom dekat dia and dia kata okey


aikk macam tu.. abg umar mintak izin ngan aku nak bagi no telephone aku dekat dia.

Hello!!! aku Dirisik oleh keluarga dia (#TB) 10/01/2016

Sepatutu nya post ini keluar pada tarikah asal dan aku buat post ini sebagai kenangan je. Supaya aku tak kan lupa moment yang buat aku terkejut dan speechless. 
on 10/01/2016  second sunday on that years and 1 month. Keluarga wok long ( acik asiah ) datang. Dan waktu tu sedara sebelah ayah pun datang jugak lah, nak dikronik kan lagi kisah ini haritu aku ada training bowling. Office nak buat tournament . Dan korang boleh bayangkan tak nak handle 3 kerja dalam satu waktu. tapi dengan kepakaran yang ada settle. 
Aku budget kuge wok long (acik asiah ) datang nak mintak bantuan kami , sense aku menyatakan yang dia datang nak ajak bincang anak dia kak ngah nak kawin. Aku dengan baju balik pasor suar jean tak senonoh nya. Bau bacin2 ikan lagi.. wei cma orang datang merisik kau boleh tunjuk kan imej yang sebegitu rupa weiii.. ya amppun dengan rumah macam tongkang pecah (tapi serah dekat aku bab emergence kemas). Sumpah aku tak tahu plan mereka, ainna pun tak cerita apa2 pun pasal benda ini. So selambak badak.. tak sempat nak switch on my keayuaan. Wok long datang dengan pak long ( pacik norman), abg kitek ( kak lily , lavenda, orked dan humaira). Sedara aku dah balik, perbincagan dia orang mula lah. Aku masa sedara ada dekat rumah tu aku lah paling sibuk. Weiii rumah tak kemas, belum ion vacum,mop semua tak buat. Aku ada perasaan abg umar ( abg kitek xreti pulak sebuat) maca usha aku dari depan. yelah kerusi yang dia duduk tu boleh terus nampak dapor (mujur time tu dapor betul2 terkemas). 
yelah kan mesti abg umar pronolog " tunjuk rajin plak perempuan ini". settle aku bab rumah poii lah aku dudukk dengan kak lily. masa tu sumpah tak tahu apa2, dok borak2, lagi huha..huha weii memang masa tu perangai aku... tak de kesopanan dan kesusilaan langsung. area pukul 2.30 tu dia orang nak balik dah,pastu mak "cma bagi no telephone dengan umar ini" ... aku dengan selamba nya lah bagi.. tak tahu tujuan apa kan.. aku pon dah anggap kuge mereka  tu one of part  my famly. Tak de plak syak apa... tak kot dia nak jual nombor aku dekat bangla kannn... 
lepas dia orang balik je.. aku lari masuk bilik mandi... sebelum dia orang balik kak de family datang rumah. kakak aku ini pun duk bertanya. Tengok cara datang tu pekara serius bukan main2. 
Mak aku tak cerita apa2 tapi mak aku dah macam kerang busuk dah tersengih2 
malam tu mak aku cakap 
" Acik asiah datang tadi dia bagi pihak keluarga adik dia nak risik kau, nak ke " 
Masa tu aku terasa macam kena tampar dengan bara api. 
Blur.. panas satu badan cara tiba.. nak pengsan semua nya ada....
Big surprise hokeyyyyyyy
10/01/2016 - Unoffiical Risik day