Tuesday, July 9, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Assalamualikum, 
aku benci lah kalau buku blog aku nie guna Firework sebab icon Assalamualikum ( kesian korang kena jawba salam dua kali) kena taip sendiri menci2.. 
ish2 tak baik nak benci2 esok kan pose... Tak sangake kan kejap jer masa berlalu tuptup.. dah nak pose balik.. aku suke sangat bulan pose ini sebab :- 
1. Leh aku g surau dan time nie lah surau tempat aku nak panggil2 mcam2 org... 
2. Time nie leh kurang kan berat badan.. 
3. Balik cepat dari biase... 5.30pm :p

yang tak berapa nak suke nie :- 
1. Duit/Pulus kena lah  prepare dengan kadar yang banyak (ikat perot lah aku) sangat sebab nak prepare
- duit raya, Budak2 sekarang bagi 50sen bising kang kata aku kedekut lah, okey lah tu kalo aku senyum lagi payah kan ...ehheh.. 
RM 10 - RM150 ( anak buah ramai)
RM5 - RM 200 ( utk mak n ayah kasi kat cucu2 die)
RM 1 - RM 150 ( Kasi kat orang) 
- Prepare nak shopping raya, baju mak ayah kasut mak ayah ( aku gilir2 ngan kakak2 n abg aku) 
- Prepare untuk Kuih raya dan kerepak.. korang jangan igt sikit kuih raya pon dah cecah RM 100 ( tu budget aku)
- tu belum ada kelip2 mata nak tukar langsir.....
- tapi aku ada intai nak g beli coffee cup, cushion kecik dan nak beli Brimnes Mirror with storage white kat IKEA  ...
nak kena rajin bekerje nie sebab nak tunaikan semua kehendak aku nie
okey2 mari kita mula bekerja .. jangan curi tulang tau..takmo2...
 
Berkeja tapi tak buat kerja tapi terima gaji..No..no.. Dosa2 tu ( haram tu name nye ) 
:p
Okey lah dari aku perah otak nak keluarkan ayat, baik aku off kan blog nie 
sebelum tu 
Selamat Manyambut Ramadhan Al Mubarak 
Moge puase kita kali ini dipenuh dengan ibadah... 
Pissttt..jangan lupe print schedule bersahur dan berbuka... 
jangan lupe pasang niat, alasan tak mo pose lah tu ( puase ganti dan sunnat leh lah bt mcm tu) 
Set jam untuk sahur dan berbuka... 
 


1 comment:

  1. selamat berpuasa utk awk... si comel

    ReplyDelete