Monday, September 14, 2015

Setulus kata seikhlas rasa..continue

...........................................................................
 Ini sambuang entry sebelum ini bila aku dah post  entry tu baru aku perasan yang aku tak cerita pekara sebenar. If seorang sahabat saya itu  baca entry ini saya harap anda akan faham apa maksud saya disini. Bukan saya nak memperkecilkan mana2 pihak atau apa pun.
 
  Saya ada ibu dan ayah yang saya perlu jaga nama baik mereka, maruah  mereka maruah saya juga ,aib saya aib mereka.Saya tidak mahu orang pandang hina terhadap ibu dan ayah saya kerana mereka adalah dunia saya ( semasa belum kahwin). Kegagalan seorang anak bukan terletak pada pelajaran akan tetapi salah satu nya adalah " kekotoran pada nama mereka". Mungkin ia akan belarutan pada kedua belah pihak.
Kata manusia yang berbisa boleh meruntuhkan hubugan baik kita. 
Saya seorang perempuan saya tahu macam mana hati dan perasan perempuan. If sekarang saya buat pada pasangan laen bermakne benda ini akan berlaku juga pada diri saya mungkin bukan saya tapi ahli keluarga saya..Dan pada masa itu saya hanya mampu melihat dan menangis sahaja. 
Mohon maaf  sekali lagi setulus ikhlas hati ini , sekiranya kata-kata diatas akan menguris hati. Saya berjanji akan menjadi seorang  rakan yang baik pada diri sahabat. Insya allah saya akan jadi pendengar yang terbaik. Saya doakan sahabat akan diberi petunjuk, penyelesaian yang sebenar. Sahabat juga jangan lupa doakan yang terbaik untuk saya dah pilihan hati saya. 
 
Terima kasih sahabat kerena masih lagi menyimpan nama saya disudut hati. 
Terima Kasih Sahabat kerana memberi peluang untuk hati ditahluki
Terima Kasih Sahabat kerena memberi peluang untuk diri ini memperbaiki diri 
Terima Kasih sahabat kerana menjadikan diri ini kawan yang sejati 
Terima Kasih sahabat, akan ku hargai sampi akhir hayat ini..
 
Dari Rakan Karib Mu
-Puteri Bongsu-
 

No comments:

Post a Comment