Monday, September 14, 2015

Setulus kata seikhlas rasa..

......................................................
Aku tak tahu nak letak tajuk apa.. Kebuntuaan sedang melanda... Serius sejak dah tak pergi kelas ini sindrom stress tak reti2 nak menghilang nie datang kunjungi aku. Banyak kerja, manaa ada kerja tak banyak kerja, layan facebook pon one of the work categories. so no wonder lah pekerja buat kerja sambil online... aku tak cita kisah buat kerja sambil befb ye.....
cerita aku dilandai masalah yang agak kritikal tapi menerusi  kuali ajaib mak aku belum lagi kritikal masih dalam peringkat zon Merah.

Kisah hubungan. 
Bila benda tu dah keruh jangan kau nak jadi penambah kekeruhan 
Bila benda tu hampiri kegagalan jangan kau jadi penguat untuk kegagalan. 
Bila benda tu hampiri kemusnahan jangan kau jadi sebagi keperitan...

Aku tahu kau kuat wahai sahabat. Hanya kata2 semangat sahaja yang mampu aku ungkapkan, aku tak pandai berbicara , malah aku tak pandai berhujah  tapi mungkin kata2 aku boleh dijadikan panduan  wahai  sahabat. 

kita rasa benda itu gagal, tapi benda tu belum lagi gagal sebab allah tak akan bagi umat nya gagal cuma kita sendiri nak jadikan benda tu gagal. 
contoh : Kemalangan berlaku di masjidilharomm.. Makkah 
Siapa nak dipersalah allah ke, sebab dia jadikan ribut tu...kalau tak kerana ribut tu bumi makkah tak berdarah.
salah tu wahai sahabat,cuba kita selamai kenapa ia terjadi...punca kenapa, sebab apa, kita juga jangan lupa pandang belakang (bermula dari semalam) apa yang aku telah buat,apa yang telah aku cakap,siapa yang terasa hati dan bla..bla..bla.. dan kemudian baru kita nampak kenapa allah dugaa kita.
Hidup ini ibarat sebuah roda,tak selamanya kita berasa diatas,roda akan berpusing korang kadanagn kan berada diatas,tengah ataupun bawah.Kecuali roda tu pancit tak leh nak berputar if nasih baik tempat tinggi,keangkuhan wujud, tapi berhenti dibawah  merendah diri singgah sujud dikaki.. 
Insya allah, dia sentiasa mendengar kata-kata dalam hati...
#Tqmylovelybestfrendforyouradvisemissyouandloveyou.
# tq cause always be my frend.


No comments:

Post a Comment