Tuesday, January 31, 2012

holiday di Jakarta and Bandung

Salam
Vacation tahun 2012 g Jakarta .. syok or... jejalan ngn mmbr without fmly.. but one of member one of my famly. ayat mcm K...... hehehehe .
sima nk share ler serba sdikt .. pic x ada sgt coz sima tak bwk camera.. then sima hrpkn mmbr yg lain bwk..
sima nye flight 20.01.2012 suppose be 10.45 pm tpi almaklum lh delayed to 12 am.. apa agi..cri pot tido lah.. check in pukul 5 ptg tdi.. so kena lah tunggu 7 jam kat LCCT tu...

smpi jakarta 1.30am ( waktu jakarta) wktu m'sia nya 2.30am  peh.. tunggu supir ( pemandu) 45mint.. hadoiii
nk kebandung plak tu.. bandung ke jakarta mangambil masa 3 jam perjalanan naik kereta 6 jam naik kereta api.. aku naik  kereta.. 2 hari 2 malam dkt bandung 2 hari satu malam dkt jakarta

1st day kat bandung aku g gunung Takuban perahu ( yg ku tlh dipau beli gelang konon power bjumlah 400 rupiah) g FO ( factory outlet ), g spa.. bjln2 sna sni syok..

di jakarta aku dpt kawn baru nama dia eva.. maka bahasa aku pon jadi bahasa indon jugak .. aku berjalan di tanah abang, mangga dua. ICT kowt nama nye aku udah lupa si.. g menara monas n pelbagi tempat aku berpusing
so kat bawah adalah tmpt bernama menara monas
  menara mognas 
jakarta 

 kak ana sima kak ika n kak zaira 


 Tanah Abang 
kak ana ,sima ,kak zaira , kak ika 
 teman baru ku di indonesia 
Latifah Ieva Recha ( eva)  





okey .. next destination to Korea.. Let's go to Korea.. insha allh kalau ada duit so kena main duit kutu n bt simpanan utk next yer.. zooomm to korea

1 comment:

  1. Salam ...
    Sila Diperkenalkan, promo
    Pakej cuti baru kami, bagi yang suka pengalaman baru perjalanan, anda boleh memilih bandung, jakarta atau bali untuk destinasi anda .. !!


    Harga pakej
    bermula dari RM196 .. !!

    Kami menyediakan banyak pilihan untuk perjalanan anda, semua dalam pakej 4H3M, 3H2M, 1h berjalan-jalan , pelancongan bandung-jakarta, sewa kereta, pakej honey moon, pakej shoping, Pakej Golf, atau anda boleh memilih jadual yang anda mahu dan banyak lagi ..

    Ini salah satu kegemaran pakej berdasarkan pilihan pelanggan ialah:

    -4 HARI 3 MALAM package-
    # 6 orang RM315 / orang
    # 4 orang RM375 / orang
    # 2 orang RM499 / orang
    Butiran pakej adalah:

    Tebu HOTEL ***
    ~ New Hotel di pusat bandar di Bandung,
    ~ Hanya 200 meter dari Jalan terkenal di Bandung, ~ Ramai Factory Outlet sekitar kawasan ini.

    KERETA TERBARU
    ~ Toyota Avanza
    ~ Suzuki APV
    ~Suzuki luxio
    ~ Toyota kijang Inova
    ~ Van 10 seat dan 15 seat
    ~ Mikro bas 30 seat
    ~ Big Bas 45 seat

    Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej lain boleh melawat www.trans459bandung.com
    Atau e-mel di:
    trans459bandung@gmail.com
    Whatsapp:
    +62 8112200180

    "best partener for your epic journey"

    Regards,
    trans459bandung

    ReplyDelete