Monday, June 9, 2014

Mak cakap , mana nak cari langsir !!!

 Okey malas nak komen pasal tak bukak blog.... aku skip kan senang... tak payah membel sangat 
Sabtu lepas buat persiapan raya tuk kali ke dua ( rumah ) .. yang pertama dah settle ( baju raya mak n ayah) 
nak dijadikan cerita 3 hari sebelum nak cari langsir aku bukak blog ( macam biase baca  semua blog ) aku ternampak kat list blog yang ini 
Apa lagi laju tangan aku klik blog  Kak Moon nak baca seterus nya ... wah exclusive discount pada reader... ( terharu sangat, hasil bacaan tak sia-sia) heheheh 
nak dijadikan cerita lagi lah kan .. malam jumaat mak dah mula nak merajuk sebab dah dua kali sabtu aku reject/cancelled program cari langsir raya , sebelum mak aku jadi pelakon cerita batu meru batu bertangkup ... meh lah aku realisasikan sabtu die,ada peluang aku jumpa kak moon. 
cakap kat mak :- 
Aku : Mak esok kita p globe 
Mak : boleh jer.. mak dah lama tak pergi  chow kit.. dulu2 muda2 asal nak raya mak shopping kat chow kit 
Aku : so mak tahu lah jalan nak p Globe tu 
Mak : tahu... sima x tahu ke 
Aku : takkk ( walhal tahu.. saje nak test die jer )
Mak : okey esok mak tunjuk jalan 
ishh dalam hati belagak sungguh opah nie, esok sampi KL baru die tahu macam mana .. korang nak tahu die siap cakap nak parking kat belakang globe tu jer..  okey fine.. kita tengok esok!!
 
sampai area KL, aku ikut jalan titiwangsa sebab jalan tu dah dekat chow kit.. aku tanya mak 
Aku : okey dah masuk KL dah nie macam mana nak p Globe tu 
Mak : mana hospital KL, sebab hospital kl depan die jalan nak pergi chow kit, terus jer depan sikit ada simpang kanan masuk kanan ... 
aku jalan jer tengok kan.. die siap intai mana hospital aku diam kan jer nak usik die ... 
Mak : masuk kanan ini (jalan chow kit ) pastu ada simpang belok kiri kita lalu belakang masjid jamek 
Aku : mak ini one way, mana boleh masuk sini... 
Mak : boleh dulu ayah mak masuk sini.. tengok jalan ni nie jem ..kalau ikot jalan tadi dah xmacam nie ..potpet..potpet..
aku layan jer jalan jem teruk tu.. ikot situ kejap jer sampi jalan tar tu walapun jem teruk... bile dah dekat sampi dengan sogo 
Mak : eh dekat nya ikut sini.. tak payah  belok2 terus jer .. pandai anak mak jalan KL ni 
Aku : tengok orang lah mak....
sampi globe tingakat 7 ..cepat2 cari kak Moon dah perkenalkan diri .. aku ikut lah mak aku pusing cari ,dah satu jam dari aku berkasut jadi tak berkasut (kaki ayam, sebab kaki aku dah mula melecet sebab pakai kasut ballerinassssss) 
Mak aku rambang mata ... mak cakap cantik2... murah2 ( sebab seblum masuk globe dah tawaf satu chow kit dulu.. survey betul2 cantik dan murah, tapi kak moon tak ada tandingan ) semua die nak pegang 
dah habis tawaf 7 kali pusingan, mak aku dah berkenan yang satu dan dah siap package  gaduh2 ngan aku ( sebelum datang lupa nak kira berapa meter kena beli) kira berapa meter yang nak ..pastu potong.. pastu dapat bill ..muke ada senyum ,murah jer tak macam dua tahun lepas dekat RM3++ kena... tak sampai RM200 pun untuk 33 meter ( jimat tahun ini).. hati ada senyum kena mintak hadiah kak moon dulu 
 bulat nya aku.. seram tengok diri sendiri..
 
sebelum balik amik pic dulu borak2 kejap...pastu menapak p dekat maju junction (sebab aku park situ, korang bayang kan bertapa sakit nya kaki dengan angkot langsir.. ada hati orang tu ajak g kl naik train) 
dapat kereta terus pergi jalan Taiping klang... sebab nak cari bunga untuk raya... nasib baik bunga yang cantik tak sampi lagi... bunga buruk2 jer ada... 
Mak : Kita  beli 2 minggu lagi lah... mak tengok bunga tak lawa... boleh kan 
Aku : boleh jer (die tidak akan  puas hati selagi imagenasi dan combination warna langsir ,bunga dan carpet x match  ) 
ini lah mak saya....
cer tegok kasut siapa die bedal.. gambar gegar... kasut aku die sebat...
okey lah sekian ini.. macam dah blur... apa2 hal korang nak pergi cari langsir .. 
cari lah kat Sarah Hugnes Globle..Tingkat 7.. omel2 langsir nya...
selamat bershopping raya semua.... 

2 comments:

  1. dear bulan 11 nih ada lagi tau offer yg paling hebat ...hu hu nanti rajin rajin intai blog kak moon tau

    ReplyDelete
  2. oky kak moon.. Insya allah... pulus2

    ReplyDelete