Friday, April 26, 2013

i'm still young okey

 
Semua... ( -_-)
 
aku ngah confiuz lah, sebab apa sekarang nie ramai yang dah mula bertanya aku 'Biler nak Kawin"
weii.. korang semua tak ada soalan lean ker... (-_-)
hmmm .. yelah bile soalan lean diajukan mesti aku jawab macam nie
 
Orang : Dah makan ??
Aku : belum.. Kenape nak belanjer ker...
(xmenyesal orang tu tanya nanti)
 
Bukan setakat family dok bertanya jiran pon dah mule, kawan2 yang dah kawen , budak opis dan macam2 lagi. Mujur lah Perdana Menteri tak tanya jugak. Adoiii, I'm still young okey 24tahun pon belum genap agi.
Degree pon tak abis agi .. Tesion oooo..
lebih suke jawab soalan paper yang susah... tapi kalau jawab soalan bab kawin nie selak kamus dewan bahasa bugis pon tak ada jawapan agi...
Pelik sungguh Muke aku nie dah tua sangat ker, yang dema suh aku kawin cepat2
macam2 ayat aku dengar, mana aku mampu jawab aku jawab . Kalau perli tu memang aku telah jelah.
 
Apa petua dan jawapan yang sesuai nak jawab biler ditanya berkaitan kawen
" hujung tahun" ( dah tak laku dah, stilll ditanya lagi)
"tak lama lagi" ( sama gak)
kadangan2 aku tak jawab  sengih jer...
 
kalau perli .. muke kelat jer.. baru2 nie ada perli yang baru aku dapat
" yelah sima kan lebihkan kerjaya jer"
amboiiii..
Perli pasal pelamin pon dah ada...
 
bile aku tak jawab tak ada calon
"ko memlilih"
 
hello aku nie tak pandai jadi perigi nie.. nak terheggeh2 kat timba.
kalau aku pandai dah lama aku ngorat ustza Don tu...
 
tapi yang aku tahu pas abis degree aku tak jugak kawin2 aku sambung Master.
tapiii kan nanti mesti ada yang cakap
" dah master orang takkut ngorat sebab ada master"
pikiran orang..
entah lah... aku pon dah tak tahu nak buat ape.. 
yang bertanya ramai semua mulut seorang satu... tangan aku 2 jer,
tak tertutup aku.
 
 

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete