Tuesday, May 14, 2013

Cara apply Degree Part Time UITM

 
thanks yang bertanya pasal study part time nie, next entry aku akan cerita pengalaman aku sebagai part time student.
 
Kalau korang nak apply Part time senang jer. sebelum korang ada apply korang kena make sure yang korang ada :-
 
Syarat Wajib
1) pengalaman berkerja selama 2 Tahun ( xkira apa2 bidang sekali pon )
2) Ada MUET
 
dah yakin 2 syarat tu ada so boleh mula step dibawah
yang nie tak perlu nak masuk UPU korang terus masuk INED UITM
 
Korang kena tahu gak masa2 biler die boleh apply
kemasukan degree adalah
 
nanti korang klik online.uitm.edu.my aku kasi link yang senang dah direct
nanti die akan keluar senarai koran hanya pilih diploma atau degreee
 
Klik salah satu sehingga kuar macam nie
 
 
Borang permohonan klik Permohonan Eppj.plk then plih
 
pastu korang isi dengan tepat dan betul, isi yang wajib
 
dah isi sila hantar by post pastu korang beli wang pos RM 12 sertakan dengan borang2 dan sijil2 yang ada yang dapat membantu
pastu
 
 

18 comments:

  1. yang pengalaman kerja tu kena kerja yang sama or lain2 pon boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain pon tak pe.. macam saya.. saya amik HR tapi kerja bahagian Account..tapi lagi bagus dalam sama bidang... sebab senang and dekat dengan diri.. kalau amik laen bidang pob boleh sebab pas nie boleh try kerja laen pada bidang yang kita amik degree tu.. :)

      Delete
    2. lain pon tak pe.. macam saya.. saya amik HR tapi kerja bahagian Account..tapi lagi bagus dalam sama bidang... sebab senang and dekat dengan diri.. kalau amik laen bidang pob boleh sebab pas nie boleh try kerja laen pada bidang yang kita amik degree tu.. :)

      Delete
    3. Boleh ke amik diploma kt utm dan degree kat uitm ?

      Delete
  2. hi im fatin. for experience in working tu must have ke ? cause im fresh graduate in Diploma and want continue study in part time degree.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperlu. but if nak pilih untuk naik pangkat or nk demand gaji (swasta) blh amik course berkaitan dengan career kita skrg... lagi mudah sama aliran dgn diploma/Degree (uitm) pendek sikit jangka masa berbanding dengan bukan Diploma/degere Uitm

      Delete
  3. Replies
    1. kerja sambilan tak sure plak.. tapi kalau leh deal ngn boss company yg en ssdg kerja tu boleh kot... dia orang nak pasti kan en tu bekerja jer... nanti dalam masa belajar tu tukar2 kerja pon tak kisah... :) hope dapat menjawab soalan

      Delete
  4. saya baru daftar muet., cmne result x keluar lg blh daftar ke?

    ReplyDelete
  5. saya baru daftar muet., cmne result x keluar lg blh daftar ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ada result jugak nnti mase isi borg ada muet (kena isi jugak).

      Delete
  6. Uitm Kira kredit hour 1 kredit hour RM 100 (xtermsuk charge laen) sem last aritu saya bayar dalam RM 2,296 untuk 22 kredit hour ( 4 subject termasuk final project paper)
    boleh guna kwsp,apply ptptn...

    ReplyDelete
  7. ape document untuk pengesahan kita sudah berkerja selama 2thun or lebih?

    ReplyDelete
  8. ape document untuk pengesahan kita sudah berkerja selama 2thun or lebih?

    ReplyDelete