Saturday, November 10, 2012

Safi Balqis Perfect 10

amboi shooping sakan no...
hokey.. aku seorang pemakai product kecantikan Safi Balqis Perfect10..
dah banyak product aku guna dan sental dekat muka..
tapi tak berkesaan sangat dari harga yang paling mahal hingga lah aku jumpe safi balqis perfect 10 
aku berkenalan dengan safi nie dah lama..lebih kurang 3 tahun lah.. dan aku tak pernah tukar dengan 
yang lain..:p 
boleh lah tengok perubahan dekat muke aku... yang dulu adalah seorang yang sangat gelap gelita..
tapi lepas pakai safi balqis perfect 10.. berkesan sangaat .. ;) 
apa yang perfect 10 tu 
- memudahkan pigmetasi 
-Menyamaratakan tona kulit
- Melindungi dari Sinar UV
Mecerahkan Kulit 
Menglindugi dari radikal bebas
Meningkatkan keelestikan kulit 
menghidratkan kulit 
mengekalkan lembapan 
menghaluskan kulit 
melembutkan kulit 
dah 10 kan..............................
 
 
 Pembersih Muka Safi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10

digunakan ketika didalam bilik mandi dan air untuk dibilas...kang kalau tak ada air nak bilas payah kan... :p 
Gunakan Pembersih muka Safi Balqis Perfect 10 setiap kali memberishkan muka 



 Skrub Aprikot SAfi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10


kalau aku guna setahun sekali.. eh silap2 seminggu dua kali.. yelah skrub kan .. kalau ditonyoh hari2 
tak nipis kulit.. Skrub dapat membantu menghapuskan sel..sel kulit yang dah mati...
mase sental dimuka buat dengan slow2 yer.. kulit muka bukan macam kulit periuk kat dapor nun




Penyegar SAfi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10

 untuk penyedian kulit bagi rawatan seterusan nya..ia juga dapat membantu menangalkan makeup..
senitase guna selepas membersihkan muka dengan Pembersih Muka SariBalgis Perfect 10 




 Serum SAfi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10

ia dapat membantu mecerakan kulit muka,cara2 nya sampukan dimuka dengan lembut rata kan hingga lehir..
Gunakan setiap pagi dan malam sebelum mengunakan krim Pelembap safi Balqis Perfect10 untuk mendapat kan  kulit yang halus dan cerah



Krim Kontur Mata Safi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10
kulit kat bawah mata tu kan halus dan sensitif serta dia mudah terdedah ngan cahaya matahari sinar UV.
krim Kontur nie dapat membantu mengurangkan lingkaran gelap yang dibawah mata dengan cepat tanpa pembentukan bintik minyak.. pas guna korang mesti hadapi masalah kekurangan minyak masak :p
Gunakan setiap pagi petang dan malam







 
Krim Pelembap Siang SPF 15 SAfi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10

kulit muka kan selalu terdedah ngah cahaya matahari dan menjadikan kulit muka gelap gelita..
gunakan selepas Kontur mata..Elakan digunakan krim pelembap pada bahagian sekitar mata yer..
cara mengunakan sapu diseluruh muka dengan pelahan dan cara dari bawah ke atas.. jangan lupe letak dileher yer.. yelah kan kalau muka dah putih leher gelapgelita macam mana (walapun bertudung) 


Krim Pelembap Malam SPF 15 SAfi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10 
tadikan yang siang so sekarang yang malam pulak


Krim Kecantikan Safi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10 

untuk membantu menyeratakan tone kulit muka disamping itu menutup noda dan cela dengan sempurna..ia juga sebagai krim penjagaan kulit dan asad solekan 





Product terbaru 
Krim BB SPF30PA++ dengan vitamin E Safi Balqis Perfect 10 Formulasi Nano Biowhite & Q10 
dah nama bb krim so korang paham2 lah kan... product terbaru.. 
anda boleh mengantikan bedak compact.. 


selamat mencuba...  
 

30 comments:

  1. salam akak kalau muka ad jerawat takpe ke pkai produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah boleh, kena rajin pakai.. sekarang safi dah ada mcm2 yang terbaru tu untuk buang bintik itam pon ada

      Delete
    2. tak wajib.tapi kalau nak cepat kena rajin pakai.
      Cepat tak bermakna hari ini pakai esok putih n sebagai nya. ia tetap makan masa dalam 2 minggu macam tu.
      Tapi pakai serum kulit muka rasa lembap. tak rase kering pon.

      Delete
  2. Ada x gmbr akak sebelum dan selepas guna produk ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat fb ada.. tapi pic terbaru yang entry second. pic lama ada dalam fb. Pic mase sekolah..pic masa u ase macam dah tak ada coz external rosak..

      Delete
  3. bajet utk sume prduk safi agk-2 brpe kak ?

    ReplyDelete
  4. budget dalam Rm 120... pencuci muka, Krim pelembap, krim kecantikan siang n malam , BB Krim, penyegar safi boleh tahan more than 1 month...

    ReplyDelete
  5. slm ada efek ke klo kte pakai mula2? sbb sy bru pakai 2hari jerawat byk naik ttbe. sblm ni syg tkde la byk sgt jerawat. tu tandanya tak sesuai untk sy ke?

    ReplyDelete
  6. Kalau yang , entah laa tompok ke bintik hitam yg mcm tahi lalat ni ,bgusnya guna yg mne yer ?Leceh laaa ade mcm tahi llt kat muka.Reply kay ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu akk not sure... sbb sllu ada masalah dgn kegelapan muka n jerawat jer...

      Delete
  7. Umur berapa sesuai pkai serum??
    Kalau saya pkai bb cream je tp x pkai krim kecantikn x pe kn??

    ReplyDelete
  8. dah pakai produk nie .. mmg berkesan :)

    ReplyDelete
  9. kalau kita pembersih muka safi balqis . nk tgok dia brkesan cmna : muka kita melupas ka .

    ReplyDelete
  10. Apa nma fb akak??

    ReplyDelete
  11. nice..saya pun guna safi balek slps mencuba produk lain...

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. boleh tnya ckit x? lepas kita guna krim pelembap malam tu, before tido kena basuh ker atau biar je?atau pakai nya sblm tido?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak yah bagus, krim tu membantu merawat kulit

      Delete
  14. saya mula2 takut nak try produk nie. .terutama kulit saya nie kusam dan merah sgt2. . byk gak yg tegur. .tawakal jerr la try. .x slh mencuba. .lagi pun murah. .dh coba mmg sgt bgus. .jerawat pun x timbul dan muka saya makin putih. .x merah. .alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  15. hm..nawk try gk lha,rit0o da gna tp tggl cm2 ja..dkat mka nii msty jea ad "KAWAN"bru y nawk tman..JERAWAT!!!umo bru 17..tp..umm.nsyaallh mybe pz gna safi-prfct10 nii...akn brjya...tenkiu yea akk!!^_^...

    ReplyDelete
  16. akak , slepas pakai bb krim tu kena pakai bedak ke tk ?

    ReplyDelete
  17. kalau aku dari indonesia bisa tak dapatkan bedak ne?

    ReplyDelete
  18. siti nur shahirahJuly 20, 2014 at 2:09 AM

    Dlu sya pkai safi balqis perfc1o y kawaln mnyk..mmg kulit cntik dan x ada jrwt...tapi lepas safi tukar kpda pncuci kwln mnyk whte trlgy pnya mka sya da x sesuai..jrwt dah naik semula walapun x bnyk...pncuci y bru ni x sesuai dgn sya..

    ReplyDelete